Groot succes Schaatsbaan Rotterdam met 15.000ste bezoeker

De winnaar van het stadsinitiatief van 2 jaar geleden verwelkomde woensdag ochtend al weer de 15.000ste bezoeker. Hiermee loopt het ruim voor op de bezoekersaantallen van vorig jaar. Daarmee lijkt de Schaatsbaan Rotterdam zijn bestaansrecht dit jaar serieus te gaan bewijzen.

Directeur van de Schaatsbaan Joris Post wil echter nog van geen euforie stemming weten. “We zijn er nog niet en hebben nog wel wat verbeterpunten. Maar we zijn goed op weg om onze schaatsgasten de schaatsbelevenis te bezorgen die we ons ten doel gesteld hebben. Pas aan het eind van het seizoen maak ik de balans op. Ik zie de huidige groei in bezoekersaantallen als een extra motivatie om met het hele team door te gaan op de weg die we 1,5 jaar geleden met elkaar ingeslagen zijn; schaatsplezier voor jong en oud.”

Schaatsbaan Rotterdam zette dit jaar serieus in op extra gezelligheid. Met een heuse kerstmarkt, een overdekt horeca plein en diverse activiteiten zoals het schoolschaatsen, de recente KPN Marathon Cup en de SantaSkate. “Ik denk dat mensen enthousiast zijn over hun ervaringen hier op onze schaatsbaan en dat ze dat doorvertellen aan hun familie en vrienden. We krijgen veel leuke spontane reacties van bezoekers, positieve publiciteit in de kranten en op sociale media. En ook bedrijven weten ons beter te vinden dit jaar wat ook bijdraagt aan de groeiende bezoekers aantallen”, Aldus Post.

Schaatsbaan Rotterdam is uniek in Nederland. Het is een demontabele overdekte 400 meter baan die aan de ISU normen voldoet. Daarom is het mogelijk dat de officiële schaatswedstrijd er georganiseerd kan worden. Schaatsbaan Rotterdam won in 2013 het stadsinitiatief in Rotterdam, waardoor het door de Gemeente Rotterdam in staat werd gesteld om de baan financieel te realiseren. Het is de eerste 400m baan met tunneloverkapping ter wereld.