Grootschalige actie op de Coolsingel voor behoud van Duimdrop

Vandaag werd er op de Coolsingel luidkeels ‘Duimdrop moet blijven’ gescandeerd. Tientallen ouders en kinderen demonstreerde voor het stadhuis tegen de sluiting van de Duimdrop containers. Aan wethouder Sven de Langen werd een petitie met bijna 2000 handtekeningen aangeboden.

De felgekleurde Duimdrop-containers, een deel van de Rotterdammers zegt het waarschijnlijk helemaal niets, maar in sommige wijken van onze stad is het een begrip. Kinderen komen er naar toe om te spelen en voor jongvolwassenen is het jeugdsentiment. Wethouder Sven de Langen wil nieuwe initiatieven starten voor Rotterdamse kinderen en vindt het na 27 jaar tijd om afscheid te nemen van Duimdrop. Hij wil daarom de 800.000 euro subsidie die Duimdrop elk jaar krijgt afbouwen.

Voor iedereen die met Duimdrop te maken heeft blijkt dit een grote schok te zijn en de emoties liepen hoog op tijdens de demonstratie. Kinderen liepen met tranen in hun ogen en ook ouders waren onthutst. De plannen voor het sluiten van blauwe speelcontainers zijn nog niet rond, maar of de petitie Duimdrop kan redden blijft de vraag.