Grootste schip van de wereld vertrokken uit Rotterdam

De spotters keken er naar uit: Het vertrek van de Pioneering Spirit uit de Rotterdamse haven. Dit schip is met een lengte van 382 meter en een breedte van 124 meter het grootste schip van de wereld.

Een van de populaire plekken om het schip voorbij te zien varen, was bij het Balkon van Europa. Deze snackkiosk, gelegen bij de Slag Maasmond, was vanaf ‘s ochtends vroeg al druk bezocht. De spotters stonden, toen eigenaren John en Els aankwamen om 4:30 uur, al voor de deur. De broodjes vlogen direct over de toonbank. Rond 7:30 uur doemde het enorme gevaarte op en de toeschouwers keken hun ogen uit.

Het schip wordt eerst een maand getest op zee. Als deze tests slagen, gaat het schip in Noorwegen aan de slag voor d.le eerste klus. Het schip is van ALLseas en was niet goedkoop. Het kostte rond de 2,6 miljard euro. Het schip heeft eerst een andere naam gehad: Pieter Schelte; vernoemd naar de vader van de eigenaar Edward Heerema. Pieter Schelte Heerema is lid geweest van de Waffen-SS en daarom werd er afgezien van de naam.