Guerilla-actie Centraal station voor aandacht Wereldvoedseldag

Op het Centraal station vindt er vandaag 6 oktober een guerilla-actie plaats om aandacht te vragen voor de Wereldvoedseldag van 16 oktober. Zogenaamde ‘goedzakjes’ worden vanaf 17:00 uur uitgedeeld met daarin gezonde,biologische producten waarmee de consument een eigen start kan maken met een persoonlijke ‘Global Diet’.

Het idee achter de actie is aandacht vragen voor een beter voedselsysteem en bewust eten. “Wij willen dat mensen op dieet gaan tegen honger, want er is nog steeds honger in de wereld en er wordt genoeg voedsel geproduceerd. Wij proberen mensen dus bewust te make en daarbij gezondheid en duurzaamheid erbij te betrekken”, aldus Ellen van Andel, initiatiefnemer van callt to action Wereldvoedseldag.

Global Diet is een dieet tegen honger. Het is gebaseerd op de oneerlijke wereldvoedselverdeling. Wanneer het totaal geproduceerde voedsel gedeeld wordt door de wereldbevolking is er voor iedereen 2700 Kcal beschikbaar. 9 oktober wordt er ook een bewustwordingsactie gehouden bij het Geefcafé in Katendrecht.

Beluister hieronder het interview met Ellen van Andel uit de show van Sam terug.