Haal een stuk gras uit ‘de Kuip’ in huis

Altijd al een stuk van de grasmat uit de Kuip willen hebben? Dit is je kans! Samen met de organisatie van het NK Tegelwippen, organiseert Feyenoord namelijk een gras-wip mogelijkheid in de Kuip: zo kun jij je eigen plak gras meenemen.

Dat kan allemaal omdat de grasmat van Feijenoord binnenkort vervangen wordt voor het nieuwe seizoen. De oude moet eruit, en daarom kun je je nu aanmelden om een stuk gras uit de Kuip te halen. Het is natuurlijk leuk om een stuk gras uit het mooiste stadion van Nederland te hebben, maar het gaat allemaal om het vergroenen van de stad: hoe minder tegels, hoe meer plantjes en biodiversiteit – en dat is bijvoorbeeld weer goed voor belangrijke insecten.

Jong en oud
We hebben al eerder een kijkje genomen bij tegelwip-acties, ondere andere bij basisschool OBS ‘t Prisma uit Hoogvliet. ‘Sommige mensen vinden dat er te weinig groen in Nederland is, daarom zijn wij plantjes aan het planten’, zo vertelt één van de basisschoolleerlingen. Tijdens deze aflevering van Hoogvliet TV zie je hoe de groene dag eraan toeging.

Hoogvliet TV