Half miljoen euro voor Rotterdams platform voor seizoensgroenten

Het platform Rechtstreex heeft van investeerder Ifund 500.000 euro gekregen. Het geld is bedoeld om de overgang naar een betrouwbare voedselketen voor consumenten te verbeteren. Dit doen ze door de huidige organisatie te blijven ontwikkelen en de verkoop van duurzame producten te verbreden. Hierdoor kunnen boeren en makers meer consumenten bereiken.

Op het platform van Rechtstreex bestellen wekelijks 2000 klanten online seizoensgebonden producten van meer dan 100 makers en boeren uit Rotterdam en omstreken. De consument is via dit platform meer bewuster van waar de producten vandaan komen, door wie het is gemaakt en dat het gemaakt is met een eerlijke prijs voor de boer en de makers. Zo is te lezen op de website van Rechtstreex.

De laatste jaren is Rechtstreex met bijna dertig procent per jaar enorm gegroeid. Met de investering van 500.000 euro kan verwacht worden dat de groei zal toenemen. De organisatie heeft als droom dat in 2030 een miljoen Nederlanders boodschappen doen bij de lokale boer of maker.

Oprichter van Rechtstreex Maarten Bouten vertelt over de samenwerking met Ifund: ” Vorig jaar zijn wij zodanig gegroeid dat we het tijd vonden voor een investeerder. Wij zijn toen opzoek gegaan en kwamen uit bij Ifund, zij ondersteunen ons niet alleen financieel maar ook met advies en het bereiken van onze doelen. Het geld willen we inzetten om bijvoorbeeld ons team te verbreden, de omstandigheden van boeren en makers te verbeteren en verkoopbevordering. Onze groote doel is om een fysieke winkel te openen om zo een groter doelgroep te bereiken.’’

In een aflevering van Samenleven NU spraken wij al eerder met de mensen achter Rechtstreex. Bekijk het hier.