Halsbrekende stunts tijdens Circusstad

De vijfde editie van Circusstad festival was dit jaar van 3 tot en met 7 mei. Dit festival staat in het teken van circus, theater en live-muziek. Bezoekers kunnen genieten van voorstellingen, workshops en optredens van verschillende grote artiesten.

Het nieuwe circus is precies het tegenovergestelde van waar wij “circus” mee associëren. Dus geen grote circusfamilies die rond reizen in een caravan en geen (wilde) dieren. Tijdens dit festival staan de acrobaten centraal. Zij voeren allerlei stunts uit en vertellen een verhaal door middel van circus. Hierdoor zijn de ‘acts’ vaak een stuk langer dan bij traditioneel circus.

Er waren shows die meer gericht waren op kinderen, maar ook meer theatershows die voor jong en oud waren zoals PopPOPpoP. Dit is de vrolijke show van Codarts Circus Arts alumni Ralph Öllinger en Stefan Bauer. Het duo heeft diaboloën tot een kunst verheven. Van beneden wordt een touw gespannen met een ballon aan het einde. De diabolo schiet van beneden naar boven waardoor de ballon knapt. De kinderen waren heel blij met het snoep dat uit de ballon viel.

Op het Schouwburgplein was de spectaculaire show van Colokolo. Het verhaal speelt zich af in een Marokkaans café. In de show wordt gedanst, maar ook acrobatiek en jongleren komen aan bod. De mannen halen de meest halsbrekende stunts uit op een lange paal en een grote wipwap.

Het weer zat misschien niet altijd mee, maar desondanks zat de sfeer er goed in. De bezoekers waren laaiend enthousiast over de shows die te zien waren: “Ik hou van circus dus ik geniet om hier te zijn. Om zo veel vormen van circus te zien is mooi”, vertelt een enthousiaste bezoeker.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat