Hans Jonas en zijn gezin koken voor behoeftige mensen in Hoek van Holland

Vader en zoon Hans en Mark Jonas koken al jaren voor de mensen die het wat minder hebben in Hoek van Holland. Er was zoveel vraag naar dat ze hun opzet hebben veranderd. In plaats van vanuit huis koken en dan het eten rondbrengen, koken ze nu in de keuken van Huis van de Wijk De Hoekstee en mogen de Hoekenezen daar aanschuiven.

“We koken vanavond voor 39 mensen. Dat kunnen armlastige, eenzame of alleenstaande mensen zijn. Vanavond gaan we bami voor ze koken”, begint Hans Jonas. “Zo’n tien of elf jaar geleden zijn we begonnen. Het leek ons leuk, maar ook als overtuigd christenen vinden we dat we mensen moeten helpen die het moeilijk hebben”, legt hij uit. Samen met zijn zoon Jonas en nog een heleboel anderen die helpen, koken ze twee avonden in de week voor een groep mensen op maandag en woensdag.

Hans’ zoon Mark bepaalt over het algemeen wat er gegeten wordt. “Ik kijk op maandag altijd naar de aanbiedingen van de week en zo beslis ik wat we eten”, legt hij uit terwijl hij in een grote pan bami roert. Een rondgang onder de aanwezige eters leert ons dat veel mensen met regelmaat mee eten. “Ik kom twee keer per week”, zegt de een. Weer een ander: “Zo vaak mogelijk. Wanneer ik kan, kom ik.” Aan het eind van de avond is de pan in ieder geval helemaal leeg. “Ik ben zeer tevreden als je ziet hoeveel mensen er zijn gekomen”, besluit Hans met een glimlach.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter