Harley K. Winn staat in de finale van Miss Travestie Holland: ‘Ik wil mensen entertainen’

Harley K. Winn is het alter ego van de Rotterdamse Steven (47). Zaterdag 23 oktober staat hij in de finale van Miss Travestie Holland in Villa Thalia. Onlangs won Harley K. Winn de Miss Bonaparte 2022. “Ik heb van mijn hobby mijn werk kunnen maken.”

Wanneer ben je begonnen met drag? 

“Het is tijdens corona begonnen. De winkel waarin ik werkte, ging dicht, dus ik zat thuis. In juni 2020 kocht ik wat make-up en ben ik gaan experimenteren. Ik vind het een ontzettend leuk om zo met mijn creativiteit bezig te zijn en zie het als een versterking van mijn persoonlijkheid. Het is een hele leuke manier om mensen te entertainen. Aan het begin van de coronacrisis had ik alleen TikTok. Maar mijn eerste keer op het podium was geweldig. Het meegeven van mijn verhaal aan mensen. En te kunnen entertainen met drag.”

Je hebt inmiddels ook de titel Miss Bonaparte 2022 gewonnen.
“Dat ben ik nog maar sinds september. Ik heb nog niet heel veel kunnen doen als Miss Bonaparte, maar ik mag deze Rotterdamse kroeg wel vertegenwoordigen bij deze wedstrijd in de Villa Thalia.”

Ja, je staat zelfs in de finale. Waarom besloot je mee te doen?

“Het is een landelijke competitie, daarbij ontmoet je andere mensen en het zou heel gaaf zijn om dit te winnen, want met zo’n titel gaan er meer deuren open. Ik hoop dat ik met mijn act een boodschap kan overbrengen en schat mijn kansen redelijk in. Voor mij is het allerbelangrijkste een impact maken op de mensen die komen kijken. Mocht ik winnen, dan hoop ik dat het me daarna lukt om bijvoorbeeld kleinere prides te organiseren.”

Leer je ook nog nieuwe dingen tijdens een miss verkiezing?

“Niet per se tijdens een verkiezing zelf, maar ik leer altijd wat van andere queens omdat je natuurlijk veel dagen bij elkaar bent, en je leert meestal wat nieuwe make-up trucjes. De passie die ik voel voor dit, is alleen maar groter geworden, je merkt af en toe ook wat voor een impact je op mensen kan hebben. Ik zou nog graag mijn dansskills willen vergroten.”

Wat zou je willen zeggen tegen iemand die ook graag een dragqueen wilt worden?

“Ga ervoor volg je passie en volg je idee; er is niets leukers. Ik heb inmiddels al een aantal mensen die net zijn begonnen kunnen meenemen en helpen.”

In 2019 keken we al eens mee bij Miss Travestie Holland, toen volgden we Ynel Regulo.