Hartverwarmende jassenactie in Overschie

Bij het buurtpunt Patijnstraat 37B in Overschie kunnen mensen die het nodig hebben gratis een winterjas komen halen. “We zagen online een bericht dat mensen jassen ophingen aan bomen dat wilden we ook doen, maar maandag werd het mooi weer en besloten we om het rek met jassen buiten te hangen”, vertelt Amanda Jansen van WMO Radar.

Om de rekken te vullen maakten Amanda en haar collega’s van hun eigen netwerk. “Daarnaast hadden we ook wat kinderjassen over van een ander project en die hangen er nu ook.” Het initiatief valt in de smaak bij de overige buurtbewoners, zo blijkt uit de reacties onder het bericht op Facebook. ‘Ik heb een jas die ik niet meer draag maar er zat vroeger een gat bij de oksel die heb ik dichtgenaaid. Is dit ook oké om erbij te hangen? Voor mensen die het hard nodig hebben kan deze jas nog een keer mee’, zegt Joliene. Ook Rahiema is enthousiast ‘Wat een mooi initiatief’ en Llyn komt meteen langs om spullen te brengen.

Voorlopig blijft het rekje buiten staan. “Zolang we jassen hebben, zolang er behoefte is, blijft het rek buiten staan. Mochten we merken dat niemand een jas meeneemt, dan stoppen we ermee.”