Heilige Boontjes brengt met nummer eerbetoon aan Rotterdam voor het Songfestival

Heilige Boontjes brengt met nummer eerbetoon aan Rotterdam voor het Songfestival

In aanloop naar de Songfestivalweek komt de stad vast in de stemming met ‘Rotterdam, laat je horen!’ Eerder zijn Rotterdamse muzikale talenten opgeroepen om hun eigen songfestivalnummer in te sturen. Ook het Rotterdamse koffiebedrijf Heilige Boontjes heeft de oproep gezien en brengt donderdag 6 mei een videoclip uit waarin ze een ode aan de stad brengen. Met deze rapvideo hopen zij viral te gaan.

Robin ‘Chuck’ Scholten is manager bij Heilige Boontjes en heeft met het maken van het nummer zijn carrière over een andere boeg gegooid. “De andere heren (De Nachtmissies en De Barman) met wie ik op de track sta hebben mij gevraagd om een couplet te schrijven”, vertelt Robin. “Als jongen had ik altijd de ambitie op te rappen en nu kan ik het waarmaken. Ik vind het leuk om te doen omdat deze clip echt van kwaliteit is. Wellicht komen er in de toekomst nog meer nummers uit.”

Het doel van het nummer van Heilige Boontjes is kleurrijk Rotterdam uit te lichten. “Onze medewerkers zijn daarom ook in beeld. Hiermee willen we de diversiteit van de stad laten zien, laten zien hoe mooi Rotterdam is en tegelijkertijd hopen we andere mensen te inspireren om mee te vechten tegen discriminatie.”

Onder het motto: Rotterdam, laat je horen! worden alle Rotterdammers opgeroepen om in aanloop naar het Eurovisie Songfestival 2021 in de letterlijk van zich te laten horen. Rotterdammers stuurden na de oproep van Host City Rotterdam massaal filmpjes in van een Songfestival-cover of een eigen nummer. Zo ook Heilige Boontjes.

De beste uitzendingen worden uitgezonden in het nachtprogramma van RTV Rijnmond tijdens de songfestivalweek, van 17 tot en met 22 mei. “Door alle inzendingen achter elkaar te laten zien, laten we met elkaar zien welk muzikaal en creatief talent Rotterdam heeft. Alle video’s blijven natuurlijk ook op het speciale YouTube-kanaal beschikbaar,” aldus de organisatie van Host City Rotterdam. Robin hoopt dat het nummer een plekje in de nachtprogrammering bemachtigd, al vindt hij de achterliggende gedachte nog belangrijker. “Winnen is mooi maar Rotterdam wakker schudden is nog mooier,” aldus Robin.