Helden van Schiebroek wint prijs voor beste film

Galajurken en een rode loper sierden gisteravond het wijkgebouw Castagnet in Schiebroek. Hier vond namelijk de Oscarnight plaats van een filmproject in Schiebroek. De film Helden van Schiebroek ging ervandoor met de Oscar voor ‘beste film’.
Op de Oscarnight werden zes films gepresenteerd die gemaakt zijn door inwoners van Schiebroek. De vrijwilligers maakten deze films voor filmproject in het kader van de wijkaanpak Schiebroek, georganiseerd door DOCK en de cultuurscouts.

De winnende film laat zien dat inwoners van Schiebroek meestal wel ingrijpen als er voor hun ogen een fiets wordt gestolen. De film is gemaakt door inwoners uit Schiebroek onder leiding van rapper en filmmaker CRIMS.

De eerste prijs werd uitgereikt door Henk Kamps, voorzitter van de gebiedscommissie Hillegersberg-Schiebroek. De andere juryleden waren cultuurscout in Kralingen Jolanda Copier en OPEN Rotterdam hoofdredacteur Rob Freijssen. De films ‘Wat kleur in je leven’ en ‘Verdwaald in Schiebroek’ ontvingen ook een onderscheiding. De film ‘Vluchtelingen’ kreeg van OPEN Rotterdam een speciale vermelding.

De films zullen binnenkort te zien zijn op tv bij OPEN Rotterdam.