Help mee vier sportfilms realiseren

Om de productie van goede sportfilms te stimuleren hebben CineCrowd, OPEN Rotterdam en het SFFR vier filmplannen geselecteerd, die voor eind maart 2017 gerealiseerd moeten worden. De vier filmmakers ontvangen financiering van OPEN Rotterdam, het VSB Fonds en van ’the crowd’. Lees meer over de vier films die geselecteerd zijn en doneer via CineCrowd.

No Road Left Behind wordt een korte documentaire over verloren talent. Ooit behoorde baanwielrenner Stefan Vis (‘Fish’) tot de absolute Nederlandse top. Hij ruilde echter al op jonge leeftijd zijn fiets in voor de kroeg en verloor zo het baanwielrennen uit het oog. Jarenlang reed hij geen wedstrijden, totdat een verboden straatrace in New York zijn aandacht trok. Op een nieuwe fiets maar met hetzelfde talent keerde Fish terug als de hongerige sprinter die hij ooit was.
No Road Left Behind op CineCrowd

Gewond Goud gaat letterlijk en figuurlijk over vallen en opstaan. Gewond raken in de oorlog, een been verliezen, revalideren, zitvolleybal gaan spelen en dan met de nationale ploeg Europees, Wereld en Olympisch kampioen worden. Dat is het verhaal van de nationale zitvolleybalploeg van Bosnië-Herzegovina.
Gewond Goud op CineCrowd

ZONE 5314 vertelt op rauwe en soms gestileerde wijze het verhaal van de 22-jarige Michael uit Rotterdam-Zuid (zone 5314). Na een tumultueuze jeugd, getekend door verschillende internaten en klinieken, eindigde Michael zonder vaste woon of verblijfplaats tussen het Calisthenics beton op Zuid.Om aan het leven in ZONE 5314 te ontsnappen traint Michael iedere dag om de beste te worden in de nieuwe sport rage Calisthenics
ZONE 5314 op CineCrowd 

4 x 1 is een filmproject dat bestaat uit vier 1-minuut films waarin een sporttalent, een topsporter, een gehandicapte sporter en een sportcoach, allen uit Rotterdam afkomstig, centraal staan. In portretten van een minuut vertellen Kyarha van Tiel (kunstrijdster), Adi Amit (danseres), Frank de Jong (rolstoelbasketballer) en Ton Dunk (bokscoach) over hun drijfveer. In deze portretten ligt de focus niet op het doel; de wedstrijd of het optreden, maar op de weg er naartoe; de training.
4 x 1 op Cinecrowd

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat