Herdenking van Keti Koti 2017 bij slavernijmonument

Elk jaar wordt op 1 juli in Nederland de afschaffing van de slavernij gevierd: Keti Koti. Harlow Brammerloo organiseerde de herdenkingsdienst op vrijdag. Op het Lloydkwartier bij het slavernijmonument heette hij de bezoekers welkom.

“Keti Koti betekent letterlijk het verbreken van de ketens. Dat is een bijna letterlijke gebeurtenis, omdat onze voorouders soms ook werden geketend. Het verbreken van de ketens impliceert de afschaffing van de slavernij”, legt Brammerloo uit. Langzaamaan verzamelen zich steeds meer mensen op het Lloydkwartier om de slavernij te herdenken.

“Ik vind het ontzettend belangrijk. Ik vind dat je daarbij moet zijn ook als blanke Nederlander. Dan past je een bescheiden plaats, maar ik vind dat je duidelijk moet maken dat je hier ook als individu het vreselijk vindt dat dit is gebeurd. Dit had nooit mogen gebeuren. Ik vind het een schande dat de regering van Nederland dat niet wil herkennen”, vertelt een van de bezoekers. “Voor mij is het heel belangrijk omdat onze voorouders hebben geleden onder de slavernij. Ik kom elk jaar naar de herdenking”, vertelt een andere bezoeker.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat