Herenschoenenwinkel Mascolori is verhuisd

Niet langer hangt het bord met de naam ‘Mascolori’ op de gevel van de Bergselaan. De afgelopen vier jaar groeide de schoenenwinkel, bij de kruising met de Schieweg, uit van webshop tot een van de bekendste Rotterdamse schoenenmerken. Eigenaar Raymond Landegent nam zelf de schroevendraaier in de hand om het bord naar beneden te halen: ze zijn verhuisd naar de Nieuwe Binneweg.
Daarmee laten ze de plek waar de roots van hun schoenenzaak liggen achter zich. Het Rotterdamse schoenenmerk begon vanuit de woonkamer. Hun webshop liep echt zo goed dat mensen bij de twee eigenaren thuis op de bank schoenen kwamen passen. Daarnaast fungeerde de woonkamer ook als opslagplaats voor de voorraad schoenen. “Als er op een gegeven moment 600 paar schoenen in je kamer staan word je daar niet echt vrolijk meer van,” aldus mede-eigenaar Raymond Landegent. Niet lang daarna openden zij hun winkel aan de Bergselaan. 

Om toch wat centraler te zitten met iets meer winkelruimte is Landegent met compagnon Jochem Grund en personeel verhuisd naar de Nieuwe Binneweg. “In de toekomst hopen wij bands op te kunnen laten treden op het podium achter in onze zaak,” aldus Jochem Grund. Ook kunnen we nog wat bijzondere printjes tegemoet gaan zien. “We gaan nog meer samenwerken met kunstenaars binnen en buiten Rotterdam. Net als dat we gedaan hebben met het kunstwerk dat op het plafond van de Markthal geplakt is. Dat hebben we toen ook op een schoen afgedrukt,” aldus Grund.