Herinneringen ophalen aan legendarische discotheek BlueTiek-in

In de jaren 80 was het the place to be: de BlueTiek-in. Op de Karel Doormanstraat zat de discotheek en in regio Rotterdam had BlueTiek-in meerdere kledingzaken. De invloed die de disco op de popcultuur had, is zo groot dat DIG IT UP er een expositie over maakt.

John Mocnik werkte in één van de vestigingen van BlueTiek-in aan de Oude Binnenweg: “Het zag er goed uit. Er liepen mooie mensen rond. Daar wilde ik als jongeman natuurlijk graag bij horen.” Hij kwam vaak in de discotheek van BlueTiek-in. Voor de lol begon hij foto’s te maken van de feesten in de club. Deze werden gebruikt in het krantje van de BlueTiek-in. Nu, bijna dertig jaar later, zijn ze te zien in de expositie van DIG IT UP aan de Schiedamsedijk.

Okkie Vijfvinkel is projectleider van de expositie over de BlueTiek-in. Het is voor hem erg belangrijk om de foto’s van toen te laten zien. “Omdat er eigenlijk heel weinig over gedocumenteerd is. BlueTiek-in heeft een grote invloed gehad op de popcultuur. Daar werd het modebeeld van die tijd bepaald.”

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter