Herrie Rotterdam meet de effecten van stadsgeluiden op Rotterdammers

Herrie Rotterdam is organisatie die zich bezighoudt met de geluiden in de stad. Het is een project van Leisure en Events Management studenten Tom, Richard en Demi. De groep gaat de straat op om Rotterdamse geluiden op te nemen. Er wordt een archief van die stadsgeluiden opgebouwd. Ze delen de verschillende geluiden op social media en gaan ze in hun podcast in gesprek met verschillende organisaties over de invloed van geluid in de stad.

De organisatie wil mensen bewust maken van de geluiden in Rotterdam. Een van de oprichters vertelt dat ze vooral het perspectief willen beïnvloeden, “tram geluid, is dat gewoon een irritant geluid of is dat het geluid van goed transport?” De studenten zijn voor een project van hun studie begonnen met Herrie Rotterdam. Uiteraard was er al interesse in geluid en daarom hebben ze de keuze gemaakt om na het afronden van het project als organisatie door te gaan. “Dingen die ik heel interessant vind, zijn hoe de beleving van de stad, dus ook wat je hoort, effect heeft op het koopgedrag”, vertelt Tom, één van de oprichters.

“Ik hou wel van het geluid van de stad eigenlijk, een stad die nooit slaapt vindt ik juist heel nice”, verteld Richard enthousiast. Ik vind juist dat er nog meer geluid mag komen. Ligt er wel aan wat voor geluid” zegt hij grappend. De trams, maar ook de auto’s, scooters, en sirenes hoor je in een grote stad als Rotterdam veel”, zegt Tom over echte typische Rotterdamse geluiden.