Het 48 Hour Film Project bereikt deelnemersrecord

Dit jaar doen maar liefst vijftig filmploegen mee aan het 48 Hour Film Project. In Rotterdam maakten de filmmakers een intensief en slapeloos weekend mee. Ze kregen vier verplichte ingredienten voor het maken van hun korte film: een genre, een personage, een voorwerp en een zin.
“Wij hebben het genre Drama”, vertelt Jennifer Eikelenboom. Zij is de producent van een van de films. Haar groep bestaat uit een mix van studenten en meer ervaren filmmakers. “Ik doe dit voor het eerst. Het is allemaal nog even passen en meten, maar ik vind het ook wel heel gezellig.” Al snel moet ze weer verder om iets te regelen voor de scene die op dat moment opgenomen wordt. 

“De hoofdprijs is dit jaar duizend euro. Maar misschien wel belangrijk is dat de winnaar van Rotterdam mee gaat doen aan de wereldfinale. Die is komend jaar in Atlanta. Daar komen alle winnaars uit de verschillende steden samen.” Vorig jaar won een Rotterdam die wereld finale. Of dat dit jaar weer lukt, wordt binnenkort bekend gemaakt. Op 26 en 27 augustus worden de films getoond in Lantaren Venster en op vrijdag 28 augustus wordt de winnaar bekend gemaakt.