Het aantal vrouwen in het nieuwe college is verschrikkelijk, zegt Tim Kind van Volt in de nieuwe ROPOPO

De elfde aflevering van ROPOPO is een verslag van een dag vol emoties. ’s Ochtends zijn raadsleden Michantely de Jong van Bij 1 en Tim Kind van Volt te gast. Michantely praat ons bij over de actualiteitenraad en maakt zich zorgen of Denk als coalitiepartij zich nog steeds hard maakt tegen racisme.

Tim onthult waarom het niks is geworden met zijn promotietraject, vertelt over zijn passie voor Italo disco en noemt het aantal vrouwen in het college ‘verschrikkelijk’. Michantely geeft YouTubetips en legt uit waarom je niet zomaar voor een vrouw moet stemmen en de ene migratieachtergrond niet de andere is. Samen filosofeert het gezelschap over de biografie van Michantely en neemt er eindelijk een wethouder op als Ferrie en Tara bellen?

Na een emotioneel afscheid vertrekt het ROPOPO-team naar de Tarwewijk voor de presentatie van het coalitieakkoord. Daar laat de techniek te wensen over, maar is de sfeer opgetogen. Said Kasmi (D66) is onvermurwbaar over de ontbinding van de RRKC, Tim Versnel (VVD) belooft het werk van zijn voorganger op sociale zaken niet af te breken en Dieke van Groningen (VVD) vertelt waarom ze geen wethouder wilde worden.

Zoals gebruikelijk eindigt ROPOPO met een lied, speciaal voor het nieuwe college: “Wij willen vrouwen.”