Het allereerste Aftermovie Film Festival in KINO Rotterdam

De zomer staat weer voor de deur en met de groeiende populariteit van festivals wordt een goede aftermovie ook steeds belangrijker. Steeds meer festivalorganisatoren besteden samen met filmmakers aandacht aan de korte filmpjes en nu worden ze in het zonnetje gezet met een eigen festival en prijsuitreiking.

Aftermovies worden steeds creatiever en van hogere kwaliteit. Van sfeerimpressie tot speelfilm, de korte filmpjes vormen een krachtig marketingtool voor festivalorganisatoren en merken. Hierdoor bedachten Thomas van Slooten, van BL41, en Lindsey Bais, van Balloon Gun, het Aftermovie Film Festival: “Aftermovies zijn in staat om bezoekers het festival te doen herleven, maar vooral ook al uit te kijken naar de volgende editie. Het is een kunst op zich om video op deze manier in te zetten voor je evenement”.

De eerste editie van het Aftermovie Film Festival vindt plaats in KINO Rotterdam op zaterdag 14 oktober. De films worden beoordeeld door een jury in de categorieën Algemeen, Beste Verhaallijn en Technisch Hoogstaand. Er is ook een publieksprijs waarvoor er vanaf september gestemd kan worden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat