Het allereerste Hijab Fashion Festival in Rotterdam

De allereerste editie van het tweedaagse Hijab fashion festival van Nederland vond afgelopen weekend plaats in The Crown, Rotterdam. Organisator Asuman Eroglu- Gol zag de vraag van onder andere gesluierde vrouwen naar modieuzer kleding.
“Er waren niet veel mogelijkheden qua kleding voor jonge dames met een hoofddoek”, zo meldt Eroglu, “het waren allemaal outfits die de eerdere generaties droegen.” Daarom opende ze een eigen winkel Asude Moda. In het begin gaf ze ook nog les. Maar toen ze het steeds drukker kreeg, stortte ze zich op haar winkel.

De fashionista krijgt klanten uit heel Europa in haar winkel. Dat is de reden waarom ze dit evenement wilde organiseren. De eerste locatie was Ahoy, maar dat is niet doorgegaan. De locatie waar het evenement uiteindelijk is gehouden, bleek achteraf ook nog te klein. De eerste dag van het tweedaagse evenement had ze al 5000 bezoekers.

In zowel haar winkel als tijdens het evenement komen mensen met en zonder hoofddoek. Volgens Eroglu is het “voor iedereen, die zich modieus willen kleden met een tintje religieus”.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat