Series van OPEN Rotterdam/
Het best bewaarde geheim van Feyenoord!

De Vrouwen Eredivisie kent een nieuwe club in de competitie. De Feyenoord vrouwen 1 spelen sinds dit seizoen op het hoogste voetbalniveau van Nederland. In deze serie nemen twee speelsters van het eerste elftal en de staff je mee naar het ontstaan van dit team.

5 – De mooiste momenten van het seizoen

In de laatste aflevering van ‘Het best bewaarde geheim van Feyenoord’ kijken de Feyenoord-vrouwen terug op het seizoen. De dames praten over de mooiste momenten van het seizoen en kijken naar de doelen die zij in de toekomst willen behalen. ‘Dat er ooit supporters kaartjes zouden kopen om naar ons te komen kijken, hadden we nooit voor mogelijk gehouden’, vertelt verdediger en maatschappelijk trainer Celainy Obispo.

4 – Feyenoord-vrouwen spelen in de Kuip tegen de Ajax-vrouwen

In de 4e aflevering van ‘Het best bewaarde geheim van Feyenoord’ staat de wedstrijd tegen Ajax centraal. Het gaat vooral om een stukje geschiedenis dat de eerste competitie wedstrijd in de kuip wordt gespeeld. De assistent trainer en verdediger nemen ons mee hoe ze het hebben beleefd om met fans in de stadion te spelen.

Aflevering 3 – Verdediger Celainy wilde altijd al prof worden

Celainy Obispo  wilde altijd al prof worden, maar dat perspectief was er nooit. Ze voetbalde daarom ook altijd met de jongens. Nu is ze verdediger in Feyenoord vrouwen 1 en werkt ze als maatschappelijk trainer. We zien hoe een typische dag voor haar eruit ziet en hoe ze zich klaarmaakt voor de klassieker tegen Ajax in de Kuip!

Aflevering 2 – Feyenoord vrouwen van de Eredivisie zetten zich in voor jeugd op Zuid

De speelsters houden het niet enkel bij voetballen bij Feyenoord. Ze staan ook op de loonlijst omdat zij naast hun profcarrière ook maatschappelijk werk doen voor de club. Ze richten zich voornamelijk op de jongeren. In deze aflevering zie je hoe de sporters verschillende lessen geven aan leerlingen. Ze hopen de leerlingen te inspireren en motiveren. ‘Je hoeft niet altijd te winnen en de beste te zijn, maar als je gewoon je best doet, kan je ver komen’, aldus Jacintha Weimar, keeper en maatschappelijk trainer.

Aflevering 1 – Feyenoord Vrouwen 1

De twee speelsters uit de aflevering houden het niet enkel bij voetballen bij Feyenoord. Ze staan ook op de loonlijst omdat zij naast hun profcarrière ook maatschappelijk werk doen voor de club. In ‘Het best bewaarde geheim van Feyenoord’, krijg je een inspirerend kijkje achter de schermen bij het Rotterdamse vrouwenelftal.

5 – De mooiste momenten van het seizoen…

4 – Feyenoord-vrouwen spelen in de Kuip tegen d…

Aflevering 3 – Verdediger Celainy wilde altijd …

Aflevering 2 – Feyenoord vrouwen van de Eredivi…

Aflevering 1 – Feyenoord Vrouwen 1…