Het draait niet om geld bij Swingmarket in IJsselmonde

Niet alles draait om geld. Dat is geldt in ieder geval voor de Swingmarket van Marij de Ronde, waar mensen met een laag inkomen gratis boodschappen kunnen doen. De supermarkt voor minima in IJsselmonde is het onderwerp in aflevering 3 van Waardevol Ondernemen.

Marij de Ronde begon ooit met de uitgifte van voedselpakketten. Ze stoorde zich eraan dat de mensen kregen opgelegd wat ze moesten eten. Marij vindt namelijk dat iedereen zelf mag bepalen wat ze willen eten. Met deze gedachte is de Swingmarket opgericht. Inmiddels heeft de keten drie vestigingen in en rond Rotterdam.

Op het eerste gezicht lijkt de Swingmarket een gewone winkel waar iedereen boodschappen kan doen. Voor de minima in Rotterdam geeft de Swingmarket een eigen pinpas uit, waarmee de klanten met fictief geld boodschappen kunnen doen afhankelijk van hun financiële situatie.

Daarnaast is de Swingmarket een plek waar buurtbewoners een praatje kunnen maken met bijvoorbeeld één van de vrijwilligers. Kortom, de Swingmarket laat zien dat het niet alleen om geld gaat in het leven.

In de serie Waardevol Ondernemen belichten we vier Rotterdamse ondernemingen die op een bijzondere manier waarde leveren aan onze stad. Kijk de afleveringen hier terug.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter