Het dubbelleven van Rotterdamse zwemmers

Fotograaf Jan Pott vroeg zich af wat al die mensen die hij zag zwemmen in het dagelijks leven deden. Het vormde de inspiratie voor zijn expositie ‘Dubbelleven’, waarin hij Rotterdamse zwemmers portretteerde met foto’s. Gisteren opende de expositie in zwembad Oostervant.
Jan portretteerde bezoekers van vier Rotterdamse Sportfondsenbaden. Naast Oostervant bracht de fotograaf ook bezoeken aan het Van Maanenbad, het Oostelijk Zwembad en Zevenkampse Ring. Van de zwemmers maakte Jan twee foto’s: één foto werd gemaakt tijdens het zwemmen en één foto ging over het leven naast het zwemmen. “Zwemmers zijn redelijk anoniem als ze in het zwembad liggen”, aldus de fotograaf. “Ik was heel erg nieuwsgierig naar wat de mensen doen als ze niet zwemmen.”

De deelnemers van de expositie waren enthousiast toe zij zichzelf terug zagen op de foto’s. “Prachtig! Ik sta er wel een beetje met een dikke buik op, maar dat maakt helemaal niet uit!”, zegt George, een van de geportretteerden, lachend.

De fotoserie reist de komende maanden langs de andere Rotterdamse Sportfondsenbaden. Na Oostervant is het Van Maanenbad aan de beurt. De expositie sluit af in Zevenkamp in Recreatiecentrum Zevenkampse Ring.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat