Het Eiland van Brienenoord bereikbaar vanaf de nieuwe Ben Schopbrug

De oude ‘Brug Zuiddiepje’ is verleden tijd. Vanaf nu kan je het Eiland van Brienenoord alleen nog bereiken vanaf de Stadionweg, door de afslag te nemen tussen de autowasstraat en het snellaadstation. Daar ligt namelijk de nieuwe verbinding: De Ben Schopbrug.

De brug is zo goed als klaar: ‘Hier en daar moet nog wat worden afgewerkt, maar iedereen kan er overheen’, zo wordt uitgelegd op de Facebookpagina van Gebied IJsselmonde. In hetzelfde bericht wordt bekend gemaakt dat er een nieuwe brug voor voetgangers en fietsers komt op de plek van de oude brug.

Bewoners IJsselmonde niet enthousiast over vervanging Brug Zuiddiepje
Het vervangen van de brug ging niet over rozen. Rotterdammer en liefhebber van de brug Ruud Spruit heeft zich eerder, met onder andere een Facebookpagina, ingezet om de vijftig jaar oude Zuiddiepjebrug te behouden: “Ik wist dat de brug er slecht aan toe was, toch heb ik samen met commissielid Gerben van Dijk (CU/SGP Rotterdam) gezorgd dat er vragen werden gesteld aan wethouder Wijbenga om te zien of de brug toch behouden kon worden. Het is letterlijk de scheiding tussen beton en natuur.” In maart 2020 maakten wij hier een reportage over.

Kijk live mee naar de verbouwing
Lijkt het je leuk om in de gaten te houden hoe de verbouwing ervoor staat? Dan hoef je niet helemaal naar het eiland. Er is namelijk een webcam die 24 uur per dag op de verbouwing gericht staat.