Het gehele College gaat de wijken in en trapt af in Prins Alexander

De allereerste wijkconferentie van het nieuwe Rotterdamse College is gehouden in Kerkelijk Centrum Open Hof in Ommoord! Alle tien de wethouders en burgemeester gaan de komende tijd op vrijdagochtend alle gebieden bezoeken om naar bewoners te luisteren en gaan met die informatie aan de bak.

De burgemeester en wethouders hebben veel meegekregen tijdens de eerste wijkconferentie. Van leegstand in winkelcentra tot geluidsoverlast en van vergrijzing en personeelstekort tot aan het plaatsen van zonnepanelen. Maar er komen ook gewoon mensen met hele persoonlijke vragen over bijvoorbeeld het plaatsen van plantenbakken.

Bewoner en actieve vrijwilliger Valentine van der Ent is aanwezig met haar dochter. Zij en mede-buurtbewoners zijn al tweeënhalf jaar bezig om een trampoline in de speeltuin te krijgen en willen enkele vuilcontainers terug. Het was moeilijk om via de gebruikelijke wegen van de gemeente dit voor elkaar te krijgen.

Dochter Ruby gaat met de burgemeester in gesprek tijdens de conferentie en de vuilcontainers worden binnen twee dagen teruggezet en de trampoline komt er ook aan. Valentine vindt het jammer dat het zo lang heeft moeten duren, maar “is blij voor alle kinderen in Ommoord”.

Wethouder Kathmann zegt hierover dat ze deze zogenoemde klantreizen, toezeggingen door ambtenaren waar niets mee gedaan is, desnoods zelf aanvraagt om er vaart achter te zetten.

“Rotterdammers voelen zich betrokken bij de stad, maar geven wel aan dat ze het idee hebben dat er niet zo goed naar ze geluisterd wordt of dat het stadsbestuur alles bepaalt op de Coolsingel”, aldus wethouder Kathmann, initiatiefnemer van de wijkconferenties.

Opvallend is de aanwezigheid van het gehele college. Volgens Kathmann is dat logisch. “Het gaat over alles dus is het goed dat alle wethouders aanwezig zijn, zodat alle onderwerpen aan bod komen.” Dit moet bewoners het gevoel geven dat ze op de Coolsingel aan de slag gaan met de verkregen informatie. “We hebben het allemaal druk, maar hier maak je tijd voor”, vindt Kathmann.

Geen enkel gebied krijgt een hogere prioriteit. Omdat in alle wijken bewoners zijn die vinden dat er niet naar ze geluisterd wordt. Maar na de gebieden kunnen er extra wijken bezocht worden.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter