Het Maas theater eert Rotterdamse lichamen

Het Maas theater organiseert tijdens de coronacrisis een wandeling door de stad, deze keer een hele speciale. Van 5 tot 30 juni kun je namelijk vier kilometer wandelen door Delfshaven. De wandeling LIJF010, bestaat uit verschillende verhalen van negen Rotterdammers die vertellen over hun lijf.

Samen met een speciaal voor hun lichaam gecomponeerd lied van Rotterdamse singer-songwriters, lopen, spelen en dansen de acteurs figuurlijk door de stad. De route begint bij het Maaspodium, de thuishaven van Maas op de Müllerpier in Rotterdam. Waarna deze je langs acht portretten in Delfshaven voert. Bij elk portret brengt een QR-code je bij persoonlijke verhalen, filmpjes en speciaal gecomponeerde liedjes.

De pop-up tentoonstelling wordt 5 juni geopend door curatoren Moniek Merkx en Sara Giampaolo. Samen met fotograaf Hilde Harshagen, de Rotterdamse filmer Huub Laurens en Rotterdamse singer-songwriters als Tim Wes en Club Gewalt hebben zij dit stuk gemaakt. LIJF010 is de eerste editie van de Stadsprojecten, waarmee Maas vanaf 2021 elk jaar rond de zomer actuele thema’s uit de directe omgeving ophaalt en in een kunstvorm teruggeeft aan de stad.

Maaspodium opent haar deuren
In juni en juli is het Maaspodium weer open voor publiek. Nu openbare ruimtes weer open mogen vanaf 5 juni, kan het podium weer gasten ontvangen. Zo zijn ze gestart met het stuk LIJF010 maar kun je op zaterdagavond 12 juni kijken naar de comedyshow van Funny Brotha’s en speelt Studio Dondersteenzondagmiddag 13 juni speelt familievoorstelling Meneer B.