Het ontstaan van Vaderdag en leuke Vaderdag activiteiten in Rotterdam

Het is vandaag Vaderdag! Elke derde zondag in de maand juni vieren we het bestaan van onze vaders. Maar hoe is deze feestdag ontstaan en sinds wanneer vieren we Vaderdag? Wat is er vandaag allemaal te doen in Rotterdam om deze bijzondere dag te vieren?

Oorsprong

In 1910 organiseerde een kerk in West-Virgina, Amerika, een speciale dienst om vaders te eren die tijdens een mijn-explosie om het leven waren gekomen. Echter, pas in 1972, bestempelde de Amerikaanse president Richard Nixon Vaderdag als een officiële feestdag. Inmiddels vieren ongeveer 50 landen in de wereld Vaderdag.

Cadeau’s

Wereldwijd worden vaders elk jaar in het zonnetje gezet. Het een door kinderen zelfgemaakt cadeau en het verzorgen van een ontbijtje op bed is een echte traditie geworden. Als cadeau is het geven van een stropdas erg populair. Net als gadgets en aftershave. In totaal wordt er 13,3 biljoen euro uitgegeven aan cadeautjes voor de papa’s over de hele wereld!

Activiteiten


Maar naast het geven van een cadeau wordt er op Vaderdag ook vaak een uitstapje gemaakt met het gezin. In Rotterdam is er vandaag van alles te doen:

Zo kun je met je vader naar Feyenoord de Opera, een voorstelling gemaakt voor en door het Legioen in Theater Walhalla. Met een gids kun je een theatrale tour maken langs historische plekken in en rondom De Kuip.

Is je vader niet zo een voetbalfanaat, dan kun je bijvoorbeeld naar Diergaarde Blijdorp. Daar wordt vandaag een speciale Vaderdag route georganiseerd. In de middag kun je ook naar Restaurant De Zwarte Zwaan, waar je met het gehele gezin kunt genieten van een speciale Vaderdag brunch met uitzicht op de Maas. Voor meer actie kun je na de brunch met je vader aan boort stappen van Funjet, om met topsnelheid over de Maas te vliegen. Speciaal vandaag zijn kinderen vanaf 7 jaar toegestaan (normaal is de minimum leeftijd 16 jaar).

Ten slotte kun je in de avond BBQ-en bij Worldhotel Wings. Speciaal voor Vaderdag wordt vandaag onder alle vaders een rondvlucht verloot boven Rotterdam.

Wij wensen alle vaders een hele gezellige Vaderdag toe!