Het Vroesenpark en Duizel in het Park, twee handen op een buik

Het wijkfestival Duizel In Het Park beleefde afgelopen weekend zijn achtste editie. In het Vroesenpark in Blijdorp konden bezoekers weer proeven van verschillende intieme optredens uit de disciplines: muziek, literatuur en kunst.
Volgens de organisatie kwamen er de afgelopen drie dagen ruim 9000 bezoekers op af. Mariska Verhulst, organisator, kijkt tevreden terug. De vraag of het Vroesenpark en Duizel In Het Park een huwelijk is, dat altijd stand zal houden, beantwoordt ze positief. ‘Het is begonnen in het Vroesenpark, het is op het park gemaakt en ontwikkeld. Het hoort ook bij de wijk, het idee is dat het festival hier blijft. Die twee horen bij elkaar.’

Gastvrouw Eva van Welzenis -blauwe jurk, opvallende hoed- heet bezoekers welkom op de verschillende podia, die verspreid over de speeltuin en het stuk bos liggen. In de ’woonkamer’ dragen verschillende schrijvers hun werk voor. Schrijfster Elfie Tromp wordt hier geïnterviewd over allerhande onderwerpen, terwijl het publiek aandachtig luistert. Verderop in het bos is er ook een podium, waar schrijvers en muzikanten optreden. Een literatuurduo doet hier vogelgeluiden na, een paar mensen in het publiek liggen met gesloten ogen in het gras.