Het weekoverzicht van 010nu: escalatie woonprotest en autodieven in Nesselande

Ook dit weekend blikken we terug op de afgelopen week in Rotterdam. Dat doen we aan de hand van de grappigste, opmerkelijkste, bijzondere en/of veel bekeken items uit 010nu. De afgelopen week was een behoorlijk bewogen. Het begon zondag 17 oktober met de escalatie bij het woonprotest waar wij als OPEN Rotterdam live verslag van deden. Ook komen de autodieven uit Nesselanden voorbij en is er aandacht voor jong talent uit Schiebroek.

GroenLinks heeft een debat aangevraagd met burgemeester Aboutaleb over de manier waarop de politie zondag tijdens het woonprotest heeft opgetreden. Tijdens de protestmars is de grote groep demonstranten in tweeën gesplitst, waarna de demonstratie escaleerde. “Nee er is nog niets gebeurd en dat willen we graag zo houden,” zegt een politieagent tegen een verontwaardigde demonstrant. “Wij hebben meer informatie en deze groep willen we niet in de binnenstad hebben,” is de reden van de opstopping volgens de agent.

‘Supermarkt’ voor autodieven
Het is de laatste maanden raak in Nesselande. Er worden veel auto-onderdelen van nieuwe auto’s losgeschroefd en doorverkocht. Bewoners zijn er klaar mee, maar het lijkt lastig om deze diefstal te voorkomen.

Schrijverskamp voor jong talent
Het schrijverskamp ‘Basement SchieBronx’ in de Castagenet was deze week een succes. Onder de leiding van Ruwhel Emers konden jongeren uit Schiebroek samen met professionele muzikanten hun eigen lied produceren.