Het weekoverzicht van 010nu: kabinetsformatie op de Afrikaandermarkt en glibberende naaktslakken

OPEN Rotterdam straalt deze week door een aantal na-zomerse dagen. Maar naast genieten van het zonnetje, was er deze week ook genoeg te doen en te bespreken in de stad. Dit zijn de video’s die je gezien moet hebben!

Het wil maar niet lukken met de nieuwe kabinetsformatie. Rechtsom of linksom, de dames en heren in den Haag komen er maar niet uit. De VVD en het CDA willen niet met twee linkse partijen en D66 heeft bonje met de ChristenUnie. Wat te doen? Wij vroegen de Rotterdammers op de Afrikaandermarkt om een oplossing voor de kabinetsformatie:

Het is zomervakantie, maar niet alle kinderen kunnen of gaan naar het buitenland. Of het nu is vanwege financiële redenen of door de pandemie. Cultuur opsnuiven in een ander land is altijd leuk. Daarom organiseert De Cultuurschool een speciale reis rond de wereld, maar dan bij Blaak, op het binnenplein van de Kubuswoningen. Kidsreporter Danée uit Hoogvliet doet een rondje wereld in eigen stad:

De Walenburgerweg wordt binnenkort opnieuw ingericht. Volgens Rotterdammer Pieter Kuiper hét moment om de weg veiliger te maken voor fietsers en voetgangers. Toen hij zag dat de weg in de nieuwste plannen van de gemeente nog steeds een 50 kilometer per uur weg blijft, besloot hij in actie te komen: “Als we de weg veiliger willen maken, moet de snelheid omlaag.” Wij vroegen Rotterdammers hoe zij kijken naar de verkeerssituatie op de Walenburgerweg en welke andere Rotterdamse weg zij graag een snelheidsverlaging zouden zien krijgen:

Het is veel mensen opgevallen; naaktslakken glibberen overal rond in de stad. Dick Jacobs uit Rotterdam Noord staat bekend als de slakkenman, kweekt Afrikaanse reuzenslakken en weet alles van de verschillende soorten weekdieren. Maar waar komen al die naaktslakken toch vandaan? Dick weet alles van de glibberende beestjes en vertelt ons meer: