Het weekoverzicht van 010nu: racen op het Heemraadsplein en Rotterdamse Roller Ravers

skateland

Met de start van het collegejaar is dan toch echt de zomervakantie voorbij in Rotterdam. En dat merk je ook wel in de stad, die weer volop bruist! Er is dan ook veel gebeurd, dit zijn de video’s die je niet mag missen.

3,3 miljoen Nederlanders zagen afgelopen zondag Max Verstappen de Grand Prix in Zandvoort winnen. Ron van den Bovenkamp is één van de grootste Formule 1-fans van Rotterdam. In zijn jeugd ging hij regelmatig naar Zandvoort en de afgelopen jaren organiseert hij ‘Max kijken’ op het Heemraadsplein. Voor de wedstrijd in Zandvoort ging hij dit keer naar het Prinses Theater in Delfshaven.

Vrijwilligers werken via Stichting de Ontmoeting bij Excelsior. De Ontmoeting zet zich in voor mensen die dak- en thuisloos waren. Zo krijgen ze de juiste handvatten om weer grip op hun leven te krijgen. Al enkele maanden helpen ze de club met het opknappen van het stadion en daar is de club super blij mee!

Op meerdere plekken op Zuid wordt aan de weg gewerkt door de gemeente. Daarom is er met de auto, zeker in de spits, geen doorkomen meer aan. De Pleinweg is afgesloten waardoor er na de Maastunnel een omleiding is richting de Wolphaertsbocht. Verder zijn er op de Dorpsweg, Posthumalaan, Hillelaan, bij Zuidplein en op Katendrecht ook wegwerkzaamheden. Wij namen de proef op de som.

De Rotterdam Street Culture Week vind deze week plaats. Verspreid over de stad worden er allerlei evenementen georganiseerd. Zo ook in Skateland waar de Rotterdam Roller Rave werd gehouden.