Het Zomerhofkwartier in handen van nieuwe projectontwikkelaar & bouwgroep

Het Zomerhofkwartier, ook wel ZoHO genoemd is na jarenlange verpaupering door veel creatieve ondernemers een bruisend gebied geworden. Woningbouw coöperatie Havensteder en de gemeente Rotterdam besluiten het gebied (nu de crisis voorbij is) te verkopen aan derden. Via een competitie, ook wel Tender genoemd, wordt gezocht naar een goede partij.

In het gebied is sinds enige jaren ZoHo citizens actief, ze stellen een aantal uitgangspunten op om het gebied zijn bijzondere karakter te laten behouden. Juli 2019 lijkt het erop dat er een winnaar is, daarna blijft het lang stil. Over het winnende plan hangt lang een waas van onzekerheid . Daar is afgelopen week een einde aan gekomen.

Ruim een jaar nadat de Tender, voorlopig aan Leyten en Stebru, is gegund worden handtekeningen op dikke stapels papier gezet. ZoHo (het zomerhofkwartier) komt daarmee in handen van een nieuwe projectontwikkelaar en een bouwgroep. Havensteder is niet langer de verhuurder van de gebouwen.

Om dit bijzondere feit te vieren, wordt in samenwerking met Pension Almonde de eerste open Meent georganiseerd. Oud bewoners, Havensteder, gemeente en vertegenwoordigers van Leyten en Stebru
verrichten een symbolische handeling door een steen uit de muur te bikken.

Ron en Wim van Wijk TV volgen ook deze ontwikkeling met hun Zlog op de voet. Kijk hieronder naar, voorlopig de laatste, Zlog.

 

<iframe width=”560″ height=”315″ src=”https://www.youtube.com/embed/GkQ9bC5ekzE” frameborder=”0″ allow=”accelerometer; autoplay; encrypted-media; gyroscope; picture-in-picture” allowfullscreen></iframe>

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat