“Hey meisje. Je bent mooi en een superheld.” – RAUW (v/v): over de betekenis van vrouw zijn

Vrouw zijn; wat is dat eigenlijk? En wat hebben vrouwen met elkaar gemeen? In hoeverre moet je je als vrouw eigenlijk nog ergens tegen opboksen? In de jongerenvoorstelling RAUW (v/v) wordt ingegaan op wat ‘vrouw zijn’, anno 2018, betekent. Wij stelden dezelfde vragen aan Rotterdamse vrouwen.
 

Gewapend met spoken word, bokshandschoenen, veel humor en een rauw randje staan zes vrouwelijke performers op vrijdag 19 oktober in Maaspodium Rotterdam. In de voorstelling RAUW (v/v) onderzoeken de spelers van Poetry Circle Nowhere op een kritische manier wat vrouw-zijn voor hen betekent.

“Hey meisje. Mooi meisje. Alles aan jou is mooi. En dat, lieve dames, zouden wij vaker tegen elkaar moeten zeggen.”

Met razendsnelle monologen, spel en grappige scènes, laten de spelers mannen én vrouwen nadenken over de rol en identiteit van vrouwen. ‘Er moet over de vrouw verteld en gepraat worden, met iedereen.’

Theater of The Now
Met Theater of the Now presenteert Maaspodium Rotterdam een serie interactieve avonden over de wereld van nu. Jongerentheater over onderwerpen als woede, wetenschap, faalangst en racisme worden behandeld. In een reeks reportages of Theater Of The Now brengt OPEN Rotterdam het geluid van de stad naar het theater. En andersom.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter