Hier kun je terecht met vragen over de situatie rondom corona

Naast alle prachtige initiatieven voor Rotterdammers, door Rotterdammers, zijn er ook verschillende instanties en overheidsdiensten die vragen beantwoorden en hulp bieden. Hieronder een overzicht van welke telefoonnummers je kunt bellen in verschillende situaties.

GGD Rotterdam-Rijnmond
De GGD Rotterdam-Rijnmond doet bron- en contactonderzoek. Op de website kun je terecht voor informatie over de situatie in Rotterdam-Rijnmond.

Gemeente Rotterdam
Op de website van de gemeente vind je informatie over de maatregelen binnen onze stad. Ook kun je hier lezen over Jongerenloket en wijkvergaderingen lezen. De gemeente is tevens bereikbaar voor vragen rondom het coronavirus op telefoonnummer 14010.

Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu (RIVM)
Ook de website van het RIVM biedt een goed overzicht met informatie over het virus. Er wordt uitgelegd hoe het wordt verspreid en de maatregelen die getroffen zijn door de Rijksoverheid. Daarnaast is er een telefoonnummer van de Rijksoverheid dat gebeld kan worden voor meer informatie: 0800 – 1351 (tussen 08:00 en 22:00 uur).

Rode Kruis
Het Rode Kruis heeft een hotline geopend voor kwetsbaren. Wanneer kun je er terecht? Wanneer je behoefte hebt aan een luisterend oor, advies of extra hulp bij thuisisolatie en quarantaine. Het nummer is: 070 – 455 888.

Kamer van Koophandel
De Kamer van Koophandel heeft een telefonisch loket voor ondernemers die vragen hebben naar aanleiding van de preventiemaatregelen rondom het coronavirus.

Regionaal Bureau Zelfstandigen (RBG)
Hier kunnen ondernemers terecht voor informatie over de aanvraag van ondersteuning in levensonderhoud (bijstand). Voor ondernemers is er namelijk ten gevolge van de preventiemaatregelen rondom de verspreiding van het virus een versnelde procedure mogelijk.

Psychologische hulp
Merk je dat je angst- en piekerklachten, somberheid of andere psychologische klachten toenemen? Dan kun je op verschillende sites nu gratis contact opnemen met hulpverleners, bijvoorbeeld bij therapieland. Ook voor andere medische andere ondersteuning zijn er online alternatieven. Deze vind je op zorgvannu.nl.

 

Ben je benieuwd naar initiatieven van Rotterdammers om kwetsbare stadsgenoten te ondersteunen? Kijk dan hier!

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat