HipHopHuis met volle kracht vooruit in 2015

Het benefiet matinee in het nieuwe Luxor Theater heeft afgelopen zaterdag bijna 35.000 euro opgebracht. Daarmee is het doel om het voortbestaan van het HipHopHuis te waarborgen bereikt. Door middel van verschillende crowdfunding acties, de kaartverkoop voor het benefiet, loterijen, sponsoring en donaties is dit bedrag opgehaald. Met deze opbrengst is het HipHopHuis uit de gevarenzone en kunnen talenten zich ongeremd verder ontwikkelen.

De sfeer in het nieuwe Luxor Theater was hartverwarmend. Jong en oud betraden de dansvloer en de Soul Train bracht honderden dansers op de been. Een showcase van de Zuid-Koreaanse breakdance crew Morning of Owl bezorgde het publiek kippenvel en ook rapper Typhoon betoonde zijn steun en bracht de waarde van het HipHopHuis mooi onder woorden. Samen met zijn bandleden kreeg Typhoon iedereen uit zijn stoel en het dak ging eraf in de grote zaal van het nieuwe Luxor.

Ook kregen maar liefst twintig gelukkige leerlingen van het HipHopHuis een Tuff Enuff awards uitgereikt door hun docenten. Deze awards staat symbool voor de formule van het HipHopHuis: een positieve ontwikkeling belonen en stimuleren. Komende week loopt er nog een veiling via Marktplaats, waarbij bekende artiesten uit de urban scene hun diensten veilen. Zo kan er geveild worden op een huiskamerconcert van zangeres Shirma Rouse, een optreden van Broederliefde, een masterclass van Winne en een fotoshoot met fotograaf Ruud Baan en styliste Isis Vaandrager. Het HipHopHuis hoopt hiermee het doel om 40.000 euro op te halen, alsnog te behalen.

Beluister hieronder de oproep van Aruna Vermeulen en Bjorn Tsie uit de middagshow van Sam Uittenbogaart van afgelopen maandag.