Historische tram verandert in restauranttram

De historische tram 1629 gaat vanaf 28 juni als restauranttram ‘RotterTram’ door Rotterdam rijden. Tijdens deze 2,5 uur durende rit rijdt de RotterTram langs de highlights van de stad en kunnen gasten genieten van culinair eten en bijbehorende drankjes.

Momenteel is de verbouwing van de historische RET-tram in volle gang aan de oude tramremise aan de Kootsekade. De tram wordt met respect voor de historische elementen, omgebouwd tot rijdend restaurant met van binnen een moderne uitstraling. De tram beschikt over een keuken, toilet en 44 zitplaatsen.

De verbouwing duurt nog ongeveer acht weken. Daarna worden er een paar testritten gemaakt en wordt de RotterTram gekeurd. Als alles volgens planning verloopt gaat de RotterTram vanaf 28 juni 2018 als vast onderdeel van Rotterdam door de stad rijden.

Initiatiefnemer van de RotterTram is Rotterdammer Suzanne Knegt. Zij wilt op een unieke manier zoveel mogelijk mensen haar stad, Rotterdam, laten ontdekken. Het verbouwen van de tram vroeg om veel investering. Naast haar eigen geld is er ook een deel gefinancierd door externe investeerders. Het restbedrag is met behulp van een crowdfunding opgehaald.

Horecapartner van de RotterTram is meesterkok Ad Janssen. Hij is onder andere eigenaar van Kasteel van Rhoon in Rhoon en Bellevue in Dordrecht.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter