Series van OPEN Rotterdam/
History Matters

Geschiedenis doet ertoe – en hoe! Op vrijdag 24 september 2021 ging History Matters van start, een nieuw programma van Stichting Gedeeld Verleden Gezamenlijke Toekomst (GVGT). Daarin worden maandelijks studenten van Albeda, Zadkine, Hogeschool Rotterdam en andere geïnteresseerden in Theater Zuidplein bijgepraat door historici over het koloniale en slavernijverleden van Rotterdam. Gemaakt voor en door Rotterdammers, om in gesprek te raken over het koloniale verleden én de doorwerking ervan vandaag in de stad.

Aflevering 1 – Thuis in een postkoloniale stad | Deel 2

In deel #2 van History Matters aflevering 1 gaat Hasna El Maroudi in gesprek met historicus Gert Oostindie. Oostindie neemt je mee naar de plekken waar de Nederlanders zich vestigden in het koloniale tijdperk. Spoken Word-artiest Zaïre Krieger reflecteert in deze aflevering op het thema ‘je thuis voelen in een postkoloniale stad’ en het Rotterdam van de toekomst.

Aflevering 1 – Thuis in een postkoloniale stad | Deel 1

Geschiedenis doet ertoe – hoe! Bekijk nu aflevering 1 van History Matters waarin Hasna el Maroudi in gesprek gaat met historicus Esther Captain. Spoken word-artiest Zaïre Krieger draagt één van haar stukken voor. Het onderwerp van deze aflevering is ‘thuis in een postkoloniale stad’.

Volgende afleveringen

Aflevering 1 – Thuis in een postkoloniale stad | Deel 2

Aflevering 1 – Thuis in een postkoloniale stad | Deel 1