Ho ho ho, it’s Christmas in the city

Het is Kerst in Rotterdam Jingle Bells zingen in Winkelcentrum de Binnhof, schaatsen op het Middellandplein of doneren aan het Leger des Heils in de Hillegondakerk met een warme chocolademelk erbij; er is voor ieder wat wils.

Wij waren op deze drie verschillende plekken in de stad om verslag te doen van de kerstsfeer. Hoe viert de Rotterdammer Kerst en wordt er goed meegezongen met de bekende liedjes. Om te beginnen bij Winkelcentrum de Binnenhof in Ommoord; hier speelt de Koninklijke Rotterdamse Post Harmonie. Winkelend publiek blijft even zitten en zingt mee met Wham!

Vervolgens gaan we naar Hillegersberg, een bezoekje brengen aan de Hillegondakerk. Hier speelt het orkest van het Leger des Heils. Jong en oud zit in de kerkbanken en zingt traditionele liederen zoals ‘Stille Nacht’. Tussendoor wordt er gecollecteerd voor de daklozen.

Tot slot een rondje op het Middellandplein. Daar organiseert organisatie Mooi, mooier Middelland voor het tweede jaar het Winterfestival. Gratis toegang voor de mensen uit de wijk, of daarbuiten. In de avondschemer wordt geschaatst en geluisterd naar de band.

De kerstkraampjes en de muziek zijn na kerstavond weer opgeruimd. De schaatsbaan blijft nog staan tot en met 29 december 2017.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat