Hoe geniet je op een gezonde manier tijdens de feestdagen?

Kun je gezond blijven eten en drinken en toch genieten van de feestdagen? Die vraag blijft bij veel mensen hangen tijdens de kerstdagen. Personal trainers Marieke en Jerrel van Memfys en natuurvoedingskok John van Leeuwen weten hier hét antwoord op.
Volgens de personal trainers is een balans tussen eten en bewegen erg belangrijk. “Balans is eigenlijk altijd de sleutel tot gezond leven”, aldus Marieke de Jong. Jerrel Paskald sluit daar weer op aan en zegt dat het beter is om niet overdreven veel te eten. “En probeer het bij maximaal zes maaltijden op een dag te houden.”

Natuurvoedingskok John van Leeuwen vertelt dat hij het erg leuk vindt om met groenten en salades te spelen. “Je hebt dan altijd een gevarieerde maaltijd, die bovendien gezond is”, aldus de kok.

Maar of Rotterdammers echt zo bewust met hun gezondheid bezig zijn de komende dagen, is nog maar de vraag. “Ik vind het niet zo belangrijk. Het is koud en het is daarom juist wel fijn om wat extra vet om mijn lijf te hebben”, zo vertelt een Rotterdammer.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat