Series van OPEN Rotterdam/
Hoe hou jij je hoofd koel

Vier Rotterdammers nemen ons mee in hoe zij hun hoofd koel houden in een spannende situatie. Hun verhaal geeft ons inspiratie, geruststelling en vertroosting in deze tijd vol crises (op het vlak van energie en armoede, oorlogsdreiging en vertrouwen).

Fasiha Brihanu

Horecaondernemer Fasiga Brihanu van Ethiopisch restaurant Injera Habesha in BoTu is een veelzijdige Rotterdammer. Tweeëntwintig jaar geleden kwam zij als vluchteling uit Ethiopië naar Nederland. Naast haar ondernemerschap is zij oprichter van de Stichting Vluchtelingen voor Vluchtelingen. Samen met goede vriend Jorge Manuel vertelt zij hoe het is als je je hoofd koel moet houden, je moet vluchten en in onbekend land een heel nieuw leven moet opbouwen waar nieuwe uitdagingen op je wachten. Deze buurtverbinders met een rijk hart, inspireren ons hoe je met de troost van kunst en muziek, samen sterker wordt door strijd!

Piet Janssen (85)

Piet Janssen, 85, (geboren in Hillegersberg, woonachtig in Schiebroek) is een Rotterdamse oorlogsveteraan die eind jaren 50 als Marinier diende in de eerste lichting gevechtseenheden in Nieuw-Guinea. Ook maakte hij als 7-jarige nog bewust de hongerwinter mee in Rotterdam met persoonlijk verlies in zijn familie.

Fasiha Brihanu…

Piet Janssen (85)…