Hoeksebaan na maanden weer open

De Hoeksebaan in Hoek van Holland gaat deze maandagweer open voor het verkeer. De aanleg van de infrastructuur werd vanochtend gevierd om 09.00 in de ochtend, samen met wethouder Arjan van Gils. Bewoners van Hoek van Holland vonden het strand en de haven moeilijk te bereiken, daarom is deze weg aangelegd door de gemeente Rotterdam.

Bewoners van De Hoeksebaan zijn al sinds januari 2019 aan het wachten opde verlenging van de voormalige H6-weg. De bezoekers van het strand of de haven moesten vaak via het centrum van Hoek van Holland rijden. Dit kost de reizigers meer tijd en hierdoor komen ook meer auto’s onnodig in het centrum. Tussen de Hoeksebaan en de metro is een parkeerplaats aangelegd, zodat mensen van dit punt kunnen reizen met het openbaar vervoer. “Door de corona is het nu een beetje stil op de nieuwe metrostations”, zegt Ruud Langeveld, omgevingsmanager van Hoek van Holland.

De verbouwing kon eerder klaar zijn, maar er moest rekening gehouden worden met het metrostation van de Haven. De opening van de nieuwe Hoeksebaan zou vandaag feestelijk worden gevierd, net zoals van de nieuwe metrolijn. Door de coronacrisis is dit feestje beperkt naar een handjevol mensen bij elkaar.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat