Hoera! De watertaxi is 25 jaar oud!

De Rotterdamse watertaxi is jarig: de iconische zwart-gele boot wordt vandaag 25 jaar! Sinds 1993 vaart de boot al op de Rotterdamse wateren. Felicitaties zijn dus op z’n plaats:

De verjaardag wordt gevierd met een nieuwe opstapplaats op Katendrecht en een splinternieuwe boot. Dat wordt al weer de negentiende watertaxi die over de Rotterdamse wateren vaart.
 

En die taxi’s gaan lekker snel!
 

 

#watertaxirotterdam #supersnel
A post shared by Jasper (@jap_ser) on May 16, 2018 at 2:33pm PDT

Maar sneller dan een hardloper die traint voor de Marathon? Vlogger en hardloper Yoeri zocht het uit en ging de strijd aan met een watertaxi.

Naast de ‘normale’ taxi’s bestaat de Rotterdamse watertaxivloot ook uit een hybride en een volledig elektrische boot. Deze watertaxi’s zijn veel stiller en stoten minder schadelijke stoffen uit. Rotterdam was de eerste stad in Europa die zulke boten in gebruik nam.

Met ruim honderd schippers verzorgen de watertaxi’s bij elkaar meer dan 500.000 vaartochten per jaar. Zelfs een hevige storm is voor de dappere schippers geen reden om niet het water op te gaan. Hoe onze verslaggever een taxiritje in extreem weer vergaat, zie je hieronder.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat