Hoeveel Rotterdamse artiesten krijgen we in de Top2000?

De beste nummers aller tijden hoor je in december traditiegetrouw in de Top2000 op NPO Radio 2. Vanaf zaterdag 1 december kan je stemmen op je favoriete nummers. Hoeveel Rotterdamse artiesten komen er dit jaar in de lijst? Wij zetten een aantal tips voor je op een rijtje!

  • De Likt: Deze Rotterdamse groep gooit ook nationaal hoge ogen. Afgelopen zomer toerden ze door het land tijdens het festivalseizoen én stonden ze in een uitverkochte Maassilo. Onze De Likt tips voor de Top2000 zijn ‘Ja dat bedoel ik’ en ‘Bloed aan de muur’.
  • Natuurlijk mag Broederliefde wat ons betreft niet ontbreken in de lijst! Rotterdam en de rest van Nederland heeft de jongens uit Spangen in hun hart gesloten, nu is het tijd om ook in die Top2000 te komen. Onze tips: “Alaka’, ‘Jungle’ en ‘Mi no lob’.
  • Davina Michelle roerde haar collega zangers tot tranen toen zij het nummer ‘Duurt te lang’ zong in het tv-programma De Beste Zangers. Verdient de Rotterdamse een plekje in de Top2000? Wij vinden van wel!
  • Vergeet je klassiekers niet! Zoals Lee Towers met ‘You’ll never walk alone’, Anita Meyer met ‘Why, tell me why’ en The Amazing Stroopwafels met ‘Oude Maasweg’.
  • Wat ons betreft horen ‘Cocktail’ van Postmen en ‘Wie is ut?’ van Duvelduvel ook in het rijtje klassiekers thuis!
  • Gabber, happy hardcore en house horen bij Rotterdam! Daarom tippen wij ‘Pullover’ van Speedy J en ‘Rainbow in the sky’ van DJ Paul Elstak!
  • Meer Rotterdamse vrouwen in de Top2000! Bijvoorbeeld Sevdaliza met ‘Human’, Shirma Rouse met haar cover van ‘Imagine’, Ntjam Rosie’s nummer ‘Thinkin’ about you’ of ‘Rotterdam’ van Frederique Spigt.
  • The Kik is ook lekker Rotterdams! ‘Schuilen bij jou’ en ‘Simone’ maken wat ons betreft zeker een kans om in die Top2000 lijst te komen.

Wij hopen met deze tips meer Rotterdamse artiesten in de lijst der lijsten te krijgen. Op wie stem jij? Laat het ons weten op onze social media kanalen. En vergeet niet om op jouw favoriete Rotterdamse nummers te stemmen. Je lijst kan je vanaf 1 december hier invullen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter