Holifeest dit jaar niet in Zuiderpark

Dit jaar géén Holifeest in het Zuiderpark. Op zaterdag 14 maart, de dag waarop het feest wordt gevierd, is het park namelijk al geclaimd door de Kermis. Dit tot verontwaardiging van de PvdA.

De PvdA vindt dat een feest met culturele achtergrond voorrang zou moeten hebben ten opzichte van een commerciële kermis. Burgemeester Aboutaleb is het hier echter niet mee eens. Hij vindt dat de organisatie Apna scherper had moeten zijn. “Het moment dat je de datum weet, moet je meteen de locatie claimen.”, zegt hij tegen het AD. Wethouder Said Kasmi helpt de organisatie met het zoeken naar een alternatief. “Of een festival als Holi voorrang krijgt is nog maar de vraag. Er is nog altijd het gelijkheidsbeginsel.”

Het Holifeest, ook wel Holi-Phagwa genoemd, is een hindoeïstisch feest dat elk jaar rond maart wordt gevierd. Het begin van de lente, de overwinning van het goede op het kwade én het nieuwe jaar worden gecombineerd tot één groot feest. Veruit het bekendste element aan dit festival is het gooien met gekleurd poeder. Dit jaar wordt het festival waarschijnlijk gehouden in het Afrikaanderpark, ook op Zuid.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat