Hond Po en Jeroen trouwen net als koning Willem-Alexander en koningin Máxima

Kronen, hermelijnen manteltjes, oranje sjerpen en parelsnoeren: honden en hun baasjes poseren royaal voor de Right Royal Dog Friendly Photo Shoot. Het thema is ‘We zijn allemaal Kings & Queens’, in aanloop naar Koningsdag op 27 april. Fotograaf Caro Linares van Studio Met-je-beste-vriend legt honden en baasjes in vol ornaat vast op het podium van De Doelen.

Hond Po en baasjes Jeroen en Huong spelen de traan na van koningin Máxima tijdens haar bruiloft met koning Willem-Alexander. Baasje Jeroen is wel al zijn hele leven voor Feyenoord: “In tegenstelling tot koning Willem-Alexander”, lacht hij.

De foto’s worden gedeeld op social media, zodat baasjes een blijvende herinnering hebben aan deze speciale dag. Organisator Mieke van der Linden van Dogparade 010 geeft aan dat honden altijd een belangrijke rol spelen binnen de koningshuizen, zoals bij de Windsors en de Oranjes. Zo poseerde Koningin Máxima onlangs nog met haar toy poedel en twee labradors voor de officiële familie kerstkaart van het koningshuis. Ook haalt ze de twee Corgi’s van Queen Elisabeth aan, Muick & Sandy, die de laatste groet brachten toen haar begrafenisstoet langs Windsor Castle kwam.