Hoogopgeleide nieuwskomers ontvangen diploma van Rebel Newcomers Academy

Een heugelijk moment voor tiental Syrische hoogopgeleide statushouders. Na een intensief trainingstraject van zes weken mogen zij een certificaat in ontvangst nemen dat hen voorbereidt op werk. Dit is voor hen de eerste stap naar een nieuwe toekomst. Zij worden namelijk door New Rebel gekoppeld aan een organisatie waar zij beginnen aan een baan of stage.

Rebel Newcomers Academy is een organisatie die nieuwkomers koppelt aan potentiële werkgevers. Initiatiefnemer Moataz geeft een intensieve cursus van zes weken om Syrische vluchtelingen te trainen om zichzelf te presenteren op de arbeidsmarkt. Moataz komt zelf ook uit Syrië en haalt nu zijn master aan de universiteit in Tilburg. Hij heeft dit traject gestart, omdat hij merkte dat om hem heen Syriërs moeilijk aan een baan kunnen komen.

De training is voor hoogopgeleiden die moeite hebben om de Nederlandse banenmarkt te betreden. Het is niet alleen om nieuwe vaardigheden te leren maar ook om je bestaande skills te verbeteren. Aan het eind zijn de deelnemers gematcht met een bedrijf waar zij meteen kunnen starten of een stageplek hebben.

Ahmad Alnajem was één van de deelnemers van het traject. Tijdens de feestelijke uitreiking met een traditionele Syrische band en Syrisch eten nam hij trots zijn certificaat in ontvangst. Eind maart begint hij met een baan bij een bedrijf in de economische sector.

“Voor de volgende deelnemers wil ik meegeven dat dit een plek is om jezelf te ontwikkelen. Ook hoop ik dat Rebel Academy de arbeidsmarkt gaat vullen.” Vertelt Ahmad Aljajem heel trots.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat