Series van OPEN Rotterdam/
HoogvlietTV

In Hoogvliet TV wordt regelmatig aandacht besteed aan Hoogvlietse onderwerpen en het wel en wee van Hoogvlieters. Hoogvliet TV wordt gemaakt door Utilitas Productions, in opdracht van Gebiedscommissie Hoogvliet.

Voor het eerst een Hoogvlietse voetbalderby

De twee voetbalclubs van Hoogvliet, VV Meeuwenplaat en Rijnmond Hoogvliet Sport, speelden afgelopen weekend voor het eerst tegen elkaar! Een bijzondere primeur voor de spelers en voor het publiek.

Politie, brandweer en defensie aanwezig op de Veiligheidsdag in Hoogvliet

In Hoogvliet werd deze week de Veiligheidsdag gehouden. Allerlei verschillende diensten waren hierbij aanwezig, zoals de politie, de brandweer, het Rode Kruis en Defensie. “Wij vinden het belangrijk om te laten zien wat deze diensten allemaal doen tijdens hun werk”, aldus de organisator. Er was de hele dag lang ruimte voor leerzame spelletjes, oefeningen en vragen.

Schapen scheren en ezels kijken bij jubileum kinderboerderij De Oedenstee Hoogvliet

Kinderboerder De Oedenstee in Hoogvliet bestaat viert dit jaar het 50 jarig bestaan. Bezoekers vierden dit mee met een schapenscheerfestijn en andere activiteiten op de boerderij. Sinds kort wonen er twee Poitou-ezels op de Hoogvlietse kinderboerderij. De grote ezels komen oorspronkelijk uit Frankrijk en staan bekend om hun rustige karakter.

Kattenbende op het Fitfestival in Siloam

In het Siloam in Hoogvliet werd een Fitfestival gehouden! Het festival is georganiseerd zodat ook mensen uit Hoogvliet konden zien wat er allemaal mogelijk is. Op verschillende plekken in Rotterdam zijn er al zogeheten ‘Fitfestivals’, maar in Hoogvliet was dit de eerste keer. Ook werden er nieuwe comfortwoningen geopend

Leerlingen van OBS ‘t Prisma uit Hoogvliet doen aan tegelwippen

Groep 5 van OBS ‘t Prisma uit Hoogvliet doet aan tegelwippen. Dit houdt in dat ze tegels weghalen en er planten voor in de plaats planten. De kinderen zetten zich in voor een goede natuur. Tijdens het tegelwippen leggen ze uit waarom het zo belangrijk is om voor de natuur te zorgen.

Rozen, hartjes en veel liefde voor Hoogvlietenaren op Valentijnsdag

Ouderen in Hoogvliet hadden op Valentijnsdag de dag van hun leven. Een team van stichting Villa Vonk bracht rozen, hartjes en veel liefde naar de ouderen toe. Ook kregen verschillende ouderen een brief van andere bewoners om elkaar een fijne dag te wensen.

Beste kerstwensen vanuit Hoogvliet

In deze aflevering van Hoogvliet TV krijgen alle bewoners een hartelijke kerstwens van betrokken bewoners en kun je meegenieten van een bijzonder zangspektakel van een koor.

Nieuw gebouw voor de Breede Vliet in Hoogvliet

Wie heeft de grootste zonnebloem?

Gebiedscommissielid Sanne Smid uit Hoogvliet zette deze zomer voor basisschoolleerlingen een zonnebloemwedstrijd op. In heel Hoogvliet kwamen de zonnebloemen boven de schuttingen tevoorschijn. De winnende zonnebloem was 3,20 meter hoog!

Onthulling herdenkingsmonument voor Britse vliegers in Hoogvliet

Het herdenkingsmonument voor twee Britse vliegers is op 11 oktober onthuld in Hoogvliet. In aanwezigheid van de nog laatst levende getuige, de burgemeester van Nissewaard en leden van de Gebiedscommissie Hoogvliet werd het monument onthuld. Ook daar was Hoogvliet TV bij.

Hoogvliet eert omgekomen vliegers met monument

In de derde aflevering van ????????? ?? kijk je mee naar het monument dat is gemaakt voor de twee vliegers die in mei 1940 om het leven zijn gekomen op de Meeuwenplaat.

Tinie blaast 91 kaarsjes uit met de brandweermannen uit Hoogvliet

In de tweede aflevering van Hoogvliet Tv gaat de plaatselijke brandweer langs bij Tinie die al negen jaar in Hoogvliet woont. Voor haar 91e verjaardag wordt Tinie verrast met een tompouce en eren ze haar man die brandweerman was en drie jaar geleden overleed.

De opening van natuurgebied De Groene Gordel

In de eerste aflevering: de opening van natuurgebied de Groene Gordel. Bewegen, recreëren, ontspannen: Weet jij al wat de groene gordel van Hoogvliet te bieden heeft? Kijk op de plattegrond van de groene gordel die gratis af te halen is bij de stadswinkel, bibliotheek of in een van de huizen van de wijk.

Voor het eerst een Hoogvlietse voetbalderby…

Politie, brandweer en defensie aanwezig op de V…

Schapen scheren en ezels kijken bij jubileum ki…

Kattenbende op het Fitfestival in Siloam …

Leerlingen van OBS ‘t Prisma uit Hoogvliet do…

Rozen, hartjes en veel liefde voor Hoogvlietena…

Beste kerstwensen vanuit Hoogvliet…

Nieuw gebouw voor de Breede Vliet in Hoogvliet…

Wie heeft de grootste zonnebloem?…

Onthulling herdenkingsmonument voor Britse vlie…

Hoogvliet eert omgekomen vliegers met monument …

Tinie blaast 91 kaarsjes uit met de brandweerma…

De opening van natuurgebied De Groene Gordel…