Huis van de Wijk De Brink mogelijk gered

De Brink in Vreewijk gaat binnenkort weer open. Volgens journalist en actief buurtbewoonster Janny Kok streven de betrokken partijen ernaar dit in de eerste volle week van februari voor elkaar te krijgen. Daarmee lijkt een einde te komen aan een lange soap rondom het buurthuis.

Sinds 2 januari was het Huis van de Wijk gesloten. Dit als gevolg van een conflict over de huur tussen beleggende advocaten van DEH, die eigenaar van het pand zijn, en nieuwe welzijnsaanbieder Humanitas. Een topambtenaar van de gemeente Rotterdam haalde de onderhandelingen uit het slop. Humanitas krijgt nu de nodige financiële middelen om het welzijnswerk tot en met 2022 doorgang te laten vinden, via het budget Huizen van de Wijk. De twee beleggende advocaten van DEH Advocaten moeten nog een certificaat brandveiligheid van de regio Rijnmond regelen. De deadline voor deze aanvraag verliep donderdag 1 februari. Daarnaast blijken de huurprijsonderhandelingen nog niet te zijn afgerond.

Er wordt ook een installateur ingeschakeld voor goedkeuring van de brandmeldinginstallatie, een ander knelpunt. Daarna moet een inspectiebureau het groene licht geven voor afgifte van een certificaat van goedkeuring. Als dit is gebeurd, kunnen de activiteiten in De Brink definitief weer van start gaan.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter Snapchat