Huis van de Wijk Hillesluis toch op tijd af

In de nieuwe tweewekelijkse serie Politiek op Straat gaan onze Justin en Rachid de straat op om hyperlokale politieke kwesties aan de kaak te stellen. In deze eerste aflevering aandacht voor het nieuwe Huis van de Wijk in Hillesluis, waar door de vertraagde oplevering enkele gebruikers in paniek raakte omdat zij bang waren om op straat terecht te komen.

Met name Stichting Atlas was er niet gerust op en stuurde een petitie richting de gemeenteraad. Deze werd opgepikt door Ellen Verkoelen van 50Plus: “Maar toen ik het op de agenda wilde zetten, beloofde de wethouder (Sven de Langen, red.) al beterschap”, aldus de fractievoorzitter, die het daarmee van de agenda afhaalde.

Stichting Atlas – die zelf gedurende twee weken niet bereikbaar was voor commentaar – leek zodoende, net als vele andere gebruikers, op tijd in het nieuwe Huis van de Wijk te kunnen geraken. “Ik snap ook niet waar de paniek vandaan kwam, want ondanks wat kleine kinderziektes komt dit gewoon op tijd af”, zo zei Leo van der Velden van Humanitas een paar dagen voor de opening.

En inderdaad, een blik in het nieuwe Huis van de Wijk aan de Hillevliet 90 laat zien dat het zo goed als af is. De nieuwe gebruikers zitten erin, en daarmee lijkt de verhuizing van het gesloten Ravennest alsnog goed te zijn verlopen.

Meer Rotterdamse verhalen bekijken?
Volg ons dan ook op onze social media kanalen
Facebook YouTube Instagram Twitter